3 veje til billigere emballageomkostninger

I en travl hverdag med logistik, sæsonudsvingninger, nye produkter og medarbejderhåndtering kan det være svært at bevare overblikket over emballageomkostningerne. Men tag dig tiden! Et regelmæssigt kig på dine omkostninger kan nemlig resultere i et reelt udbytte.

Start med at planlægge et fast interval for gennemgang af dit emballageforbrug. Når du først kommer i gang, får du hurtig en fornemmelse af, hvad den rette frekvens er for dig. Lav en liste over alle områderne i din pakkeproces, fra varen bliver taget ned fra hylden, til kunden tager den ud af kassen. Husk at overveje, hvordan emballagen kan blive genbrugt til returnering og hvor nem den er for kunden at skaffe sig af med.

En gennemgang af din pakkeproces vil hurtigt afsløre, hvor du kan effektivisere. Har du brug for hjælp? Her er 3 hovedområder, som er relevante at fokusere på:

 

etHvordan og hvor opbevarer du din emballage?

Hvordan og hvor du opbevarer din emballage har stor indflydelse på effektiviteten i din pakkeproces og dine omkostninger.

  • Overvej om du opbevarer mere emballage, end du har brug for. Det er ikke altid en fordel at købe hjem i store partier. Slet ikke hvis omkostningerne for lagerpladsen overstiger besparelsen.
  • Overforbrug af emballage kan resultere i unødig plads på lageret og forøgede omkostninger. Rationalisering af emballagen kan derfor i høj grad hjælpe med at minimere dine lageromkostninger og optimere lagerpladsen.
  • Nogle emballage produkter fylder meget på lageret. Undersøg derfor mulighederne for lignende emballager der optager mindre plads. Du kan f.eks. skifte din bobleplast ud med oppustelige luftpuder. Som bonus kan denne løsning også effektivisere pakkeprocessen og mindske omkostningerne pr. pakke.

 

toFor lidt, for meget eller den forkerte slags

Er dit lager overfyldt? For meget emballage kan have en negativ indflydelse på  lagerplads, tidsforbrug og effektivitet.

At gå i den anden grøft og bruge for lidt, eller for dårlig, emballage kan også medføre problemer. At købe billigere emballage kan virke som den oplagte løsning, når der skal spares på lageret. Ofte har det dog den modsatte effekt, da varen nemmere bliver beskadiget under transfer.

 

treHusk levering

Enhver gennemgang af emballage bør inkludere udgående levering. En nøje overvejet emballage kan minimere leveringsomkosninger og mindske antallet af beskadigede produkter. Det er derfor en fordel at effektivisere pakkeforbruget og tilpasse emballagen, så den fylder mindst muligt i lastrummet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s