Emballage trends 2018

Danskerne ligger i top, når det gælder handel på nettet og e-handel er blevet det mest markante vækstområde i detailhandel*. Internettet har ændret måden, vi handler på og skærpet kravene til de danske webshops. Det handler om at holde sig opdateret og følge tidens trends. Men hvilke tendenser afspejler 2018? og hvad kan du, som webshop, gøre for at holde trop?

Eric Nijenhuis, Antalis emballage specialist, understreger to store trends: The unboxing experience og miljøvenlig emballage.

The unboxing experience

Som webshop ejer er den afsendte pakke det tætteste, du kommer på en direkte kontakt med kunden. Tidligere har emballagen været en af de mest underudnyttede markedføringskanaler, men flere har nu indset dens værdi.

Det er vigtigt, at kunden får en god oplevelse, når de pakker varen ud. En flot emballage kan have en positiv indvirkning på firmaets image” Eric Nijenhuis

csm_160902-118_caa50891ae (1)

Det hele starter når kunden åbner pakken. Giv dem en positiv oplevelse med en tear strip, der kan åbnes uden brug af saks eller kniv. Men stop ikke der! Sørg for at fuldende oplevelsen når pakken er åben. ”Ved hjælp af farve på indersiden giver du et varigt indtryk og forbedrer kundens oplevelse. Du kan også skille dig ud ved hjælp af fyldet. Brug silkepapir, GeamiWrap eller bobleplast med figurer”. Der er et hav af smarte emballageløsninger på markedet – det er bare med at vælge den der passer til dit brand.

Miljøet i fokus

En anden udvikling Eric Nijenhuis forudser den kommende tid er fokus på miljøet.

”Send ikke et USB-stick i en stor kasse. Flere og flere benytter specialemballage tilpasset det enkelte produkt. Det reducerer forbruget af pap og mængden af fyldmateriale, mens det holder leveringsomkostningerne nede”.

Større firmaer bruger derfor i højere grad pakkesystemer med intelligent software. Her kan højden tilpasses pakkens indhold – helt automatisk og uden flere lagerarbejdere.

Der er også pakkesystemer der tager skridtet videre. ”Det er ikke kun højden der kan variere. Længden og bredden kan også tilpasses. Det kræver lidt mere håndtering, men produkttilpassede bokse kan laves med præcision. Softwaren er endda så avanceret at den kan placere varerne i den rigtige rækkefølge, så boksen kan blive udnyttet optimalt”. Systemet er perfekt for firmaer med talrige produkter i forskellige størrelser.

Kunne du tænke dig en emballage, der er tilpasset tidens tendenser? Vores emballagespecialister ligger glædeligt vejen forbi til en gratis emballagegennemgang.

 


Kilder: https://www.fdih.dk/analyser/fdih-e-handelsanalyser/2017

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s